Як стерти історію пошуку в Google


Для багатьох з нас приватність грає важливу роль. Якщо ви працюєте не було за своїм особистим комп'ютером або просто хочете, щоб ніхто не міг переглянути вашу історію пошуку, то для її видалення ви можете скористатися декількома способами. Історія буде очищена як в самому браузері, так і на сервері Google. Дізнатися, як це зробити, ви можете, прочитавши цю статтю.

1.


Щоб стерти історію в браузері Firefox, потрібно просто зайти в меню "Інструменти" і вибрати пункт "Стерти недавню історію», але перед цим переконаєтеся, що не буде видалена важлива для вас інформація, яку ви хотіли б зберегти. Потім натисніть "Очистити зараз". Якщо ж ви використовуєте браузер Internet Explorer, то вам слід зайти в меню "Інструменти - Налаштування". Виберіть вкладку «Загальне» і натисніть кнопку «Очистити», яка знаходиться під «Історією переглядів». З'явиться спливаюче вікно. У ньому потрібно вибрати «Стерти все», але, як і в першому випадку, не забудьте перевірити, чи зберегли ви важливу інформацію. В іншому випадку, вам доведеться видаляти окремо кожен елемент.

2.


Якщо у вас встановлена панель інструментів Google, у випадаючому меню, в якому ви набираєте пошукові запити, потрібно вибрати пункт "Стерти історію», він знаходиться внизу справа.

3.

Щоб повністю стерти історію пошукових запитів в Google, вам потрібно зайти на сайт google.com. Якщо у вас є акаунт в Google, то увійдіть під своїм логіном і паролем і виберіть пункт "Моя сторінка". Під меню «Мої продукти" натисніть на посиланні «Історія» (якщо ця опція у вас неактивна, то можете не виконувати цей крок). У навігаційній панелі ліворуч натисніть на посиланні "Видалити елементи». Таким чином, ви очистите історію пошукових запитів на сервері Google.

4.

Якщо ви використовуєте браузер Firefox, можете прати історію автоматично після кожного виходу з браузера. Для цього потрібно зайти в меню "Інструменти - Налаштування» і вибрати вкладку "Конфіденційність". У розділі «Історія» поставте галочку навпроти «Очищати історію при закритті Firefox». У розділі "Налаштування" відзначте ту інформацію, яку потрібно зберігати або видаляти і по завершенні натисніть OK.{/LikeAndRead}