Як вибрати гарне вино для вегетаріанського страви


З вегетаріанською їжею вина поєднуються приблизно за тими ж принципами, що і з м'ясними стравами - головне знайти додаткові смакові поєднання.

1.


Спробуйте поєднання страв з приправами з яскраво вираженим смаком, такі як часник і червоний соус, з винами шираз або каберне совіньон. До страв на томатній основі спробуйте санждовезе.

2.


До більш вишуканих страв візьміть освіжаючі білі вина: совіньон бланк з Каліфорнії, Новій Зеландії або Сансера, Франція.

3.

Для страв з насиченим грибним смаком виберіть піно нуар з його делікатним, земляним ароматом.

4.

Для страв мексиканської кухні та інших не надто гострих страв з кукурудзою або зеленим чилі візьміть молоде французьке шаблі або трохи трав'янистий каліфорнійський або новозеландський совіньон бланк.
{LikeAndRead}

5.

До пряним стравам, наприклад, приправленим каррі, підійде трохи солодкуватий німецький рислінг «гевурцтрамінер» або французький «розe».
{/LikeAndRead}