Як приготувати вино в домашніх умовах


Приготування вина в домашніх умовах може стати веселим і вдячним заняттям. Незважаючи на те, що вся процедура займає більше місяця (залежно від типу вина, яке ви виготовляєте, і використовуваного вами рецепту), будь-який любитель вина багато чому навчиться в процесі і, можливо, підвищить свою обізнаність у питаннях виноробства. Нижче ми розповімо вам, як приготувати вино.

Вам знадобиться:

3.


5 кг цукру
2 яєчних білка
Барвник харчової
120 грамів дріжджів
2,5 кг синього винограду
12 літри води
450 грамів пшениці
Нейлонова тканина
Глиняний глечик з кришкою
Довга ложка

1.


Підготуйте всі необхідні для приготування вина інгредієнти.

2.

Відокремте ягоди винограду від кистей і ретельно промийте виноград.

3.

Розімніть виноград руками і помістіть його в глиняний глечик.

4.

Добре збийте яєчні білки.
{LikeAndRead}

5.

Додайте до винограду половину приготованого цукру та інші інгредієнти.

6.

Покрийте глечик кришкою. Кришка повинна ідеально підходити за розміром, щоб пил або комахи не могли потрапити в судину.

7.

Один раз на день прочиняйте кришку, щоб перемішати вміст глечика, протягом 21 дня. Будьте уважні: акуратно повертайте кришку на місце після помішування.

8.

Через 21 день додайте в посудину цукор, що залишився.

9.

Дайте провину настоятися ще 21 день, тепер без помішування.

10.

Через 21 день відкрийте глечик і за допомогою нейлонової тканини процідіть вийшло вино.

11.

При бажанні можна додати барвник. Пам'ятайте, що штучні барвники дуже їдкі. По краплі влийте барвник у вино і як слід перемішайте ложкою, поки не досягнете бажаного вами кольору.{/LikeAndRead}