Як приготувати вино з бузини


Бузина представляє собою чагарники або невеликі дерева роду Sambucus. Існує близько 30 видів цієї ягоди, але вино зазвичай роблять з бузини чорної або бузини червоної. Вино з бузини - одне з небагатьох фруктових вин, які дійсно нагадує вино, зроблене з винограду. Ці поради допоможуть вам приготувати своє вино з бузини.

Вам знадобиться:

• 1,5 кг стиглої бузини
• 1 кг цукру
• 3,5 л води
• 2 ч.л. суміші кислот (яблучна кислота, винна кислота і лимонна кислота)
• 1 ч.л. екстракту з кореня солодки і лимонного соку (у пропорції 1:1)
• 0,5 ч.л. пектинового ферменту
• 1 таблетка піросульфіту натрію
• Винні дріжджі

1.


Промийте бузину і видаліть квітконіжки. Закип'ятіть воду і розчиніть в ній цукор. Покладіть ягоду в марлевий мішечок на зав'язці, зав'яжіть і помістіть в першу ємність.

2.


Одягніть стерильні гумові рукавички і роздавите ягоду. Вилийте на неї киплячу воду з цукром і накрийте. Коли ця суміш охолоне, додайте туди суміш кислот, растолченную таблетку піросульфіту натрію і суміш з екстракту солодки і лимонного соку.

3.

Накрийте ємність для первинного бродіння і залиште на 12 годин. Вмішайте пектиновий фермент, знову накрийте і залиште ще на 12 годин. Після цього додайте винні дріжджі.

4.

Протягом 14 днів щодня помішуйте і акуратно здавлюйте мішечок з ягодами. При цьому обов'язково надягайте стерильні рукавички. Щоразу після помішування не забувайте закривати ємність. Вийміть мішечок, злийте з нього сік (Не видавлюючи) і додайте його в ємність для первинного бродіння. Перелийте вино в ємність для вторинного бродіння і поставте на неї гідрозатвор.
{LikeAndRead}

5.

Залиште бродити в темному місці на 2 місяці. Знову перелийте вино і встановіть гідрозатвор. Повторіть ще два рази.

6.

Стабілізуйте вино і почекайте 10 днів. Знову перелийте вино, підсолодите за смаком і розлийте по пляшках. Зберігайте вино в темному приміщенні до 1 року.
{/LikeAndRead}