Як приготувати глінтвейн


Глінтвейн готують і з задоволенням п'ють вже протягом тисяч років. Сьогодні цей напій подають в основному по святах. Простими словами, глінтвейн - це підсолоджене вино з додаванням прянощів, але і тут є кілька секретів приготування хорошого глінтвейну. Про них ви зможете дізнатися в цьому рецепті.

Вам знадобиться:

• 2/3 склянки цукру
• Пляшка вина 0.75 л.
•? склянки бренді
• 6-8 бутонів гвоздики
• 1 паличка кориці
• Апельсинова шкірка половини апельсина

1.


Вилийте вино в каструлю з нержавіючої сталі і поставте на слабкий вогонь.

2.


Зріжте цедру з половини апельсина за допомогою гострого фруктового ножа або овочечитски таким чином, щоб зняти тільки помаранчеву частину. Якщо на цедрі залишилася гірка біла м'якоть, то зріжте її.

3.

Трохи придушите цедру зворотною стороною ножа або калаталом, щоб ароматичні масла вийшли назовні. Додайте цедру до вина, і туди ж видавіть трохи соку.

4.

Додайте залишилися інгредієнти.
{LikeAndRead}

5.

Час від часу помішуйте. Слідкуйте, щоб вино не закипіло.

6.

Коли вино стане дуже гарячим і від нього піде пар, то значить, глінтвейн готовий і його можна подавати.

7.

Вимкніть вогонь, зцідите залишилися прянощі і розлийте глінтвейн по гуртках або склянках.
{/LikeAndRead}