Як приготувати рисове вино


Рисове вино - напій дуже популярний в Азії протягом багатьох століть. Перша згадка про рисовому вині знайшли на кістках і панцирах черепах, що відносяться до часу правління китайської династії Шан, значить, десь між 16 і 11 століттях до нашої ери. Його виробляють в домашніх умовах до цих пір. Без рисового вина не обходиться жоден сімейний чи громадський свято.

Щоб приготувати рисове вино, вам буде потрібно:
4 склянки клейкого рису
1/4 пачки китайських дріжджів
1 чайна ложка борошна
Пароварка для рису
Піднос середньої величини
Марля
Контейнер з щільно закривається кришкою
Герметична банку або пляшка

1.


Замочіть сирої клейкий рис в гарячій воді на 1 годину.

2.


Злийте воду і пропарте рис в пароварці. Або покладіть рис в друшляк і тримаєте над киплячою водою 25 хв.

3.

Викладіть рис на піднос і дайте йому охолонути протягом 2-х годин.

4.

Подрібніть дріжджі в порошок і змішайте їх з борошном.
{LikeAndRead}

5.

Руками змішайте рис з дріжджовий сумішшю до однорідності.

6.

Покладіть суміш у контейнер і щільно закрийте кришкою. Помістіть контейнер у тепле, сухе місце і залиште на 1 місяць, щоб почалося бродіння.

7.

Через місяць відокремте рідина від залишилася рисової суміші. Рідина - це рисове вино. Загорніть залишок рису в марлю і відіжміть, щоб отримати ще вина.

8.

Налийте рисове вино в герметичну посуд - банку або пляшку. Поставте вино в холодильник, щоб зупинити процес бродіння і не перетворити вино на оцет. З часом вино старіє і змінює колір з бурштинового на чорний, набуваючи букет, схожий на букет хересу.
{/LikeAndRead}