Як приготувати чорничне вино


З чорниці може вийти першокласне сухе ароматне вино. У цього вина прекрасний смак і глибокий пурпурний колір. Його можна подавати до страв з червоного м'яса, молодого баранчика, свинини, до пасти і гострим і блакитним сирам. Дуже легко приготувати таке вино будинку.

Вам знадобиться:

• Чорниця
• Цукор
• Ізюм
• Суміш кислот
• Активатор бродіння
• 1 таблетка піросульфіту натрію
• пектинові фермент
• Вода
• Винні дріжджі

1.


Закип'ятіть 4 л води. Вимийте 1 кг чорниці і розтлумачить її у великій чашці. Розтлумачте так, щоб ягода розім'ялася, але не стала зовсім рідкою.

2.


Ягоду покладіть в ємність для первинного бродіння. Ємність може бути або пластикової, або з нержавіючої сталі. Об'єм ємності - 25-35 л.

3.

Додайте 400-500 г родзинок, 1 кг цукру, 2 ч.л. суміші кислот (суміш лимонної, виннокам'яної і яблучної кислот, яка використовується для окислення домашніх вин), 1/2 ч.л. активатора бродіння і растолченную таблетку піросульфіту натрію.

4.

Відміряйте 1/2 ч.л. пектинового ферменту і додайте його до суміші. Пектиновий фермент - це натуральний продукт, який сприяє бродінню ягід і сприяє тому, щоб вино вийшло прозорим і без каламутності. Додайте до суміші киплячу воду і добре перемішайте, щоб розчинився цукор.
{LikeAndRead}

5.

Охолодіть суміш до 21 ° С. Потім всипте винні дріжджі і накрийте світлої чистою тканиною. Перемішуйте рідина щодня протягом тижня.

6.

Зцідіть м'якоть і перелийте вино через сифон в ємність для вторинного бродіння. Краще щоб ця ємність була прозорою. Так ви зможете спостерігати, наскільки вино прозоре.

7.

Процідіть вино, коли пройде 3 тижні, і ще раз, коли пройде 2 місяці. Коли вино стане прозорим, знову процідіть його і розливайте по пляшках.
{/LikeAndRead}