Як приготувати яблучне вино


Приготування сидру - процес відносно простий, так що це він може стати хорошим тренуванням для початківця винороба. Для приготування цього солодкого напою можна використовувати будь-який сорт або суміш сортів яблук. Так що експериментуйте зі смаком і насолоджуйтеся результатом.

Вам знадобиться:

• 4 л яблучного сидру без консервантів
• 0,5 кг тростинного цукру
• 1/8 ч.л. пектинового ферменту
• 1,5 ч.л. суміші кислот (винної, лимонної і яблучної)
• 1/4 ч.л. винного таніну
• 1/8 ч.л. аскорбінової кислоти
• 1 ч.л. харчових дріжджів
• Ємність для первинного бродіння
• 1 упаковка винних дріжджів
• Ареометр
• Сифон
• Ємність для вторинного бродіння
• Бродильний шпунт
• 2 таблетки піросульфіту натрію (потовчені і розчинені)

1.


Купуйте яблучний сидр. Важливо, щоб у сидрі не містилося консервантів, таких як бензоат натрію або сорбат калію. Вони можуть перешкодити процесу бродіння.

2.


У ємності для первинного бродіння змішайте разом всі інгредієнти, крім винних дріжджів. Накрийте ємність рушником. Залиште суміш на добу.

3.

Додайте упаковку винних дріжджів. Помістіть ареометр на край ємності і знову накрийте рушником. Залиште суміш бродити 4-5 днів, або ж до тих пір, поки стрілка на ареометрами не досягне позначки 1,030 - 1,040. Після цього акуратно перелийте суміш через сифон в ємність для вторинного бродіння. Переконайтеся, що більша частина осаду залишилася в сифоні.

4.

Залиште сидр бродити 2-3 тижні під бродильним шпунтом, поки показання ареометра не опустяться до 998 або нижче.
{LikeAndRead}

5.

Додайте растолченную і розчинену таблетку піросульфіту натрію і залиште, поки вино не стане прозорим. Цей процес зазвичай також займає 2-3 тижні. Коли вино стало прозорим, додайте ще одну таблетку піросульфіту натрію. Тепер вино можна розливати по пляшках.
{/LikeAndRead}