Як зробити кавунове вино


Про кавунових вини сказано багато. Процес приготування кавунового вина в домашніх умовах не представляє складності. У розпал сезону таке вино під силу приготувати навіть починаючому виноробу. Кавунове вино володіє дуже ніжним смаком, тому багато винороби в рецепт приготування вина додають інші фрукти, такі як персики або виноград. Проте по-справжньому чудове легке вино можна отримати тільки з кавуна.

Вам знадобиться:

Два 8-літрових харчових пластмасових відра з кришками
2 гідрозапора
Дриль зі свердлом 0,6 см
Силіконовий герметик
Фільтраційне сито
2 великих стиглих кавуна
Марля довжиною 30 см
Велика миска
2 кг цукру
Ложка з довгою ручкою
1 упаковка шампанських дріжджів
1 таблетка піросульфат калію
0,5-1 чайна ложка поживної основи для росту дріжджів
Харчові пластмасові трубки
Пляшки з загвинчуються ковпачками

Підготуйте ємності для приготування вина

1.


Вимийте одне пластмасове відро водою з милом, добре промийте, обдайте його кип'яченою водою і висушіть. Це буде перша ємність для приготування вина.

2.


За допомогою дрилі зробіть по одному отвору в центрі кожної кришки. В отвори вставте гідрозапори.

3.

Закріпіть підставу гідрозапоров на поверхнях кришок за допомогою силіконового герметика.

Процес приготування вина

1.

Поріжте кавуни на шматки виходячи з розміру фільтраційного сита. Видаліть кірки і насіння.

2.

Помістіть сито на верхню частину відра, і наповніть сито кавуном. Видавіть сік з кавуна через сито у відро. Вийміть м'якоть з сита і помістіть її у велику миску. Виконайте те ж саме з усіма частинами кавуна.

3.

До отриманого соку додайте 2 кг цукру. Перемішуйте цукор з соком, поки він повністю не розчиниться. Внесіть дріжджі, таблетку піросульфат калію і екстракт з дріжджів, добре перемішайте.

4.

Заповніть сито отриманої м'якоттю, зверху перев'яжіть марлею, помістіть сито в кавуновий сік.
{LikeAndRead}

5.

Щільно закрийте відро кришкою. Гідрозапор наполовину заповніть водою. Помістіть відро у тепле сухе місце.

Процес бродіння вина і розлив його по пляшках

1.

Залиште вино для бродіння на 45 днів. Вимийте і обдайте гарячою водою друге відро.

2.

Використовуючи харчові пластмасові трубки, перелийте вино з першого відра в друге. Слідкуйте, щоб трубки не стосувалися дна першого відра, щоб уникнути попадання утвореного осаду в друге відро.

3.

Щільно закрийте друге відро, заповніть наполовину водою гідрозапор.

4.

Залиште вино бродити 30 днів.
{LikeAndRead}

5.

Перелийте готове вино в пляшки і щільно закрийте їх. Зберігайте кавунове вино в сухому, прохолодному місці протягом 6 місяців.
{/LikeAndRead}