Як зробити вішнвое вино


Приготування власного домашнього вина - це чудовий досвід. Важко повірити, але багато кращі домашні вина готують не з винограду. Приготування вишневого вина вносить різноманітність у традиційні домашні рецепти. Його легко можна приготувати вдома і подавати на святах і вечірках, зробити з нього подарунок або просто самому насолодитися парою келихів.

Вам знадобиться:

• 1 л банку свіжої вишні
• 2 склянки цукру
• 1 упаковка дріжджів
• 4 л води
• Друшляк або марля
• Глечик або інша велика ємність

1.


З вишні вийміть кісточки і обірвіть плодоніжки. Акуратно роздавите вишню у великій чашці. Так ви видавіть сік.

2.


Розчиніть цукор у склянці гарячої води і добре перемішайте. Охолодіть суміш до кімнатної температури.

3.

Вмішайте дріжджі в 2 склянки теплої води. Вода може трохи спіниться, це нормально. Також остудіть.

4.

Змішайте воду з цукром з розчавленими ягодами в чашці і добре перемішайте.
{LikeAndRead}

5.

До вишні з цукром додайте воду з дріжджами і перемішайте.

6.

Наповніть глек вишневою сумішшю і додайте воду, що залишилася. На глечик надіньте кришку і зберігайте вино в прохолодному темному приміщенні. Переконайтеся, що на нього не потрапить пряме сонячне світло.

7.

Залиште вино бродити на 2-3 тижні. Після цього часу зцідите вино через друшляк або марлю, щоб видалити залишки вишні. Розлийте по пляшках або інших ємкостей на ваш розсуд.
{/LikeAndRead}