Як зробити червоне вино


Люди займаються домашнім виноробством з дуже давніх часів. Навчившись його азам, ви зможете готувати вино в домашніх умовах. Тим не менш, в перший раз необхідно ретельно виконувати всі інструкції, тому що в противному випадку у вас вийде не що інше, як пляшка оцту натомість витрачених даремно місяців.

Вам знадобляться:

• М'якоть винограду
• Пластмасове відро (первинне бродіння)
• Скляні ємності (вторинне бродіння)
• Розчин сульфіту
• Цукор
• Дріжджі
• Очищаючі речовини
• Гідрометр (за бажанням)
• Шланги для сифона
• Пляшки
• Пробки
• Етикетки

1.


Рушайте в свій місцевий винний магазин і купіть там набір для виноробства. Зазвичай у цей набір входять відро для первинного бродіння, скляні ємності, пробки, трубки, брошура з інструкціями і все інше, що може знадобитися вам для виготовлення домашнього червоного вина (за винятком самого винограду).

2.


Почніть з ферментації м'якоті або соку винограду у відрі. Мовою виноробства таке відро називається «чан для первинного бродіння».

3.

Закип'ятіть обов'язково чисту профільтровану воду і використовуйте її для розчинення цукру перед додаванням його в м'якоть. Змішайте м'якоть з цукром, водою та іншими інгредієнтами (за винятком дріжджів).

4.

Щільно закрийте відро, щоб у нього не потрапляло повітря. Для цього вам знадобиться спеціальна герметична кришка або ж ви можете закрити відро поліетиленовою плівкою, закріпивши її гумкою. Після цього залиште суміш стояти на 24 години.
{LikeAndRead}

5.

За допомогою гідрометрії визначте параметри своєї суміші і дотримуйтесь вказівок приладу.

6.

Злийте молоде вино з чана для первинного бродіння в чан для вторинного бродіння і додайте дріжджі.

7.

Слідкуйте за вином під час бродіння і дуже обережно перемішуйте його кілька разів на день, щоб у суміш не потрапило повітря.

8.

Відокремте вино за допомогою сіфонірованія і проціджування. У результаті цих операцій ви видалите осад, і ваше вино буде готове для остаточного бродіння.

9.

Спостерігайте за вином деякий час. Після утворення піни і бульбашок можна додати останні інгредієнти, наприклад, бентоніт, речовина для очищення вина. Якщо ви використовуєте гідрометр, додавати бентоніт слід при показанні гідрометрії 0,099.

10.

За день до розливу вина в пляшки додайте в нього таблетку піросульфіту натрію. За 12 годин до розливу вина по пляшках просочіть пробки розчином сульфіту.

11.

Приклейте етикетку на пляшку, закрийте її пробкою і витримують вино протягом декількох місяців або навіть роки, перш ніж випити його.

12.

Насолодіться своїм червоним виноградним вином, приготованим в домашніх умовах!
{/LikeAndRead}